MoorContent, een update

Sinds de start van MoorContent in 2016 is het hard gegaan. De afgelopen jaren heb ik een aantal interessante projecten op het gebied van informatie- en kennismanagement succesvol afgerond. Daardoor heb ik mij verder weten te specialiseren in het bedenken, begeleiden en toepassen van state of the art (OpenSource) zoekoplossingen (ElasticSearch of SOLR), veelal in het juridisch/fiscaal domein. Veel aandacht ging daarbij uit naar het (juridisch) ranken van zoekresultaten.

Leverancierskeuze, projectmanagement en advies

Als contentstrateeg, adviseur en meewerkend projectleider werkte ik onder andere voor de Hoge Raad der Nederlanden, de Stichting Migratierecht Nederland, de Raad voor de Rechtspraak, Sdu Uitgevers en Rechtsorde. Een greep uit mijn activiteiten:

  • Hulp bij de leverancierskeuze voor het nieuwe informatieportaal ‘Migratieweb’ van de Stichting Migratierecht Nederland en begeleiding van de bouw hiervan.
  • Ontwerp van een plan van aanpak voor het samenvoegen van twee bibliotheekinformatiesystemen (eLibrary) voor de Raad voor de Rechtspraak.
  • Ontwerp van een plan van aanpak voor de bouw van een zoekproduct (Invent@ gedoopt) voor de Hoge Raad der Nederlanden. Hierdoor kunnen medewerkers de eigen interne juridische informatie beter vinden.
  • Begeleiding bij de bouw van beide systemen.
  • Rol van meewerkend voorman bij de bouw van Invent@, de zoekmachine van de Hoge Raad.